Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az Alkotmánybíróság szerint az egy évvel ezelőtt elfogadott törvény homogén csoportként kezeli a különböző és azonos nemű emberek párkapcsolatait, és tartalmaz egy olyan szabályt, amely a bejegyzett élettársi kapcsolatot a lényeges tartalom tekintetében azonossá teszi a házassággal.

 

Kedves Alkormánybíróság!

Hosszas megfontolás után úgydöntöttem, hogy, mint a Magyar Köztársaság állampolgára, a jövőben nincsen szükségem az Önök társadalomért, és országért tett szolgálataira. Önök, jogi előképzettség nélkül is, úgy vélem, tevékenységükkel többször is megsértették emberi alapjogaimat, és számtalan alkalommal tapostak emberi mivoltomba.

Az Ab emlékeztetett rá: az Alkotmány védi a házasságot, a bejegyzett élettársi kapcsolat férfi és nő között - akik egymással házasságot köthetnek - az Alkotmány által védett házasság megkettőzésének tekinthető. Ezért az Ab a törvényt megsemmisítette.

Tudni illik, meleg (homoszexuális, buzi, ratyi, buzzancs, homo, ahogy meg tetszetenek érteni) vagyok, s ettől nem érzem magam kevesebbnek, mint heteroszexuális polgártársaimat, holott őket szélesebb jogkör illeti meg.

Bár a házasság elméleti lehetősége számomra is adott, elvégre az állam nem korlátozza, hogy elvegyek egy "bármilyen" nőt, de nyilván a gyakorlatban ezt nem teszem, nem tehetem. Én azzal szeretnék a házasság - kifejezetten jogi - védőernyője alá állni, akit szeretek, ez pedig _egy_ férfi (uramisten, vajon most máglyára dobnak majd? :-O) - vele, mi nem kapunk védettséget.

Felmerül továbbá bennem a kérdés, hogy Tisztelt Alkotmánybíróság a "házasságot" egészen pontosan hogy definiálja? Túl azon persze, hogy férfi és nő közt létrejövendő kapcsolat. Tudnillik ez az intézmény vagy nem diszkriminatív, és akkor - "jogi értelemben" - férfi és nő szaporodási közössége, melyet a törvény (óemgé, az Alkotmány, tudják, az amit eredetiben még az őskomcsik adtak ki...) véd; vagy másik opcióként súlyos diszkrimináció egy szexus szerinti kisebbséggel szemben - amennyiben a házasságot két ember, jelesül férfi és nő létközösségeként értékeljük. Utóbbi esetben javaslom, hogy a cigányokat és zsidókat se engedjük házasodni, mert minden bizonnyal az Alkotmány nem rájuk gondol, amikor a házasság oly magvas tartalommal töltött intézményét járja körül.

Megelőzendő azokat a találgatásokat, miszerint a melegek házasodásának (vagy ha jobban esik T. Alkotmánybíróságnak - élettársi kapcsolatának) közvetlen eredménye lesz a férfi-birka, nő-birka, stb. kapcsolatok hitelesítése; nekem ez nem célom.

Végezetül, had' fejezzem ki abbéli reményemet, hogy legalább a T. Alkotmánybírák egyikének gyermeke kerül olyan helyzetbe, hogy homoszexuálisként nem kap megfelelő jogi védettséget, és ettől majd potenciálisan nehezebb lesz az élete - apuci hibájából.

 

Üdv

 

 

Címkék: politika közélet szex bíróság meleg kapcsolat levél alkotmány buzi házasság homo homoszexuális élettárs sohaseholnemvoltbiztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://kezicsokolom.blog.hu/api/trackback/id/tr12824564

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: GayBears Blog 2008.12.16. 08:30:23

A RÉK nem alkotmányellenes, de mégis! 1. Az Alkotmánybíróság megállapítja: az azonos nemű személyek számára a bejegyzett élettársi kapcsolat jogintézményének létrehozása nem alkotmányellenes. 2. Az Alkotmánybíróság megállapítja, hogy a bejegyzett élettár…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása