Pécsi dohánytilalom

 2008.12.17. 14:44

Aki lusta a lentebb linkelt linket (muhaha) elolvasni, annak álljon itt: januártól kitiltják Pécs köztereinek nagy részéről a dohányosokat, illetve a dohányzást. A játszóterek, meg a buszmegállók azt hiszem még érthető és védhető területek, de könyörgöm, az iskola, kollégium, blabla miért is olyan fontos, hogy tiltás alá essen?

http://w3.bama.hu/cikk/198161

Hát pl. mert sok a szemét. Ugyebár. És tiltani mindig könnyebb, mint mondjuk gyakrabban tisztítani az utcákat, több szemetest kihelyezni, vagy épp nevelni a népet egy jól célzott kampánnyal. Ó, dehogy könnyebb, csak olcsóbb, hogy egész pontos legyek a tiltás, és a vele járó bünti még hoz is a (városi) konyhára. Ollé.

 

Vagy ott van a nem dohányosok egészségének védelme. Ugyebár. Az emberek 90%-a úgyis a szabad levegőn passzívdohányzik, köztudott, hogy az alattomos cigarettafüst kiszabadulva rúdszerű börtönéből rögvest egy nemdohányzó tüdejét veszi célba, hogy oda belépve mérhetetlen rombolást vigyen végbe.

Immáron csak arra várok, hogy kedves városatyáink és városanyáink rábólintsanak csütörtöki közhancúron a pécsi dohánytilalomra, ami úgy tűnik, ismét csak egy szaloncukorpapírba csomagolt pénzbehajtási szardarab, de ha valakinek így jobban tetszik: a város egy újabb pótcselekvésekből táplálkozó fasisztoid idegrángása.

És mielőtt még valaki megkövezne, hogy nem veszem komolyan a dohányzás okozta károkat - de, komolyan veszem. A nemdohányzókat igenis óvnunk kell, vagy mi a szösz, de nem annak az árán, hogy szűklátókörű tiltásokat hozunk, amivel egy rakás másik ember életét nehezítjük meg. Ollé.

Címkék: politika pécs város dohányzás cigi tilt tiltás füst közgyűlés

A bejegyzés trackback címe:

https://kezicsokolom.blog.hu/api/trackback/id/tr72828085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LeGars · http://melegleles.blog.hu 2008.12.20. 15:18:05

Nekem konkrétan kivan a faszom a dohányellenes hisztivel. Amennyi mezitlábast elszívott Jean-Paul Belmondo a Kifulladásig-ban (csak azért a példa, mert pont tegnap láttam), a forgatás után két perccel meg kellett volna murdálnia, ha komolyan vesszük az összes figyelmeztetést. Biznisz az egész para, semmi más. (Némi túlzással.)
süti beállítások módosítása